Ο Δήμαρχος Απολλων'ιων απαντά σε κείμενο αναγνώστριας.


Παρακάτω σας δημοσιέυουμε το κείμενο που μας έστειλε η αναγνώστρια μας Τζίνα την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την κίνηση της αυτή. Το θέμα για το οποίο γράφει η Τζίνα είναι η κατάσταση που υπάρχει στο Πόρτο Κατσίκι. Το θέμα του μηνύματος το συζητήσαμε με τον δήμαρχο Απολλωνίων κ. Γιώργο Λογοθέτη ο οποίος μας ζήτησε να του αποστείλουμε το κείμενο δίνοντας του την ευκαιρία να απαντήσει στην Τζίνα. Ευχαριστούμε πολύ και τους δυο και ευχόμαστε να γίνονται τέτοιου τύπου διάλογοι, συχνότερα μέσα από την σελίδα μας.

Ακολουθεί το κείμενο της Τζίνας :

Αγαπητέ Φίλε Νίκο,
ήμουν λευκάδα για αρκετές ημέρες (όπως κάθε χρόνο) μαζί με φίλους και πήγα μια βόλτα από το Πόρτο Κατσίκι να καμαρώσω στους φίλους μου για τις παραλίες μας.
Λοιπόν, ένα θα σου πω, που ίσως το ξέρεις ήδη: ΑΙΣΧΟΣ....
Δεν φτάνει α) το νταβατζιλίκι των 6 ευρώ πάρκινγκ μέσα στη ζέστη και το κάμα, β) χωρίς τουαλέτες γ) η βρώμικη παραλία, δ) η ταμπέλα με την ένδειξη ότι κολυμπαμε με δική μας ευθύνη, ήρθε και το αποκορύφωμα της αγένιας εκ μέρους των παρκαδόρων.

Αυτή είναι η φιλοξενία της Λευκάδος μας? Αυτός ειναι τρόπος να υποδέχεσαι τουρίστες?
Ξέρω ότι η προσπάθειά σου να αναδείξεις τη λευκάδα είναι σημαντική κ γω μαζί σου. Είμαι έτοιμη κ θα γράψω μήνυμα στο δήμαρχο όπου υπάγεται το Πόρτο Κατσίκι. Είναι ντροπή να ζητάς 6 ευρώ χωρίς καμία υποδομή. Ναι, να πληρώσεις για πάρκινγκ αλλά όχι και έτσι. Σε μια παραλία η οποία, μεταξύ μας, θα έπρεπε να είναι κλειστή για τους λουώμενους.

Τέλος πάντων, ήθελα να στα πω να ξέρεις και αν πας κατά κει για μπάνιο θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

Πολλά χαιρετίσματα
Τζίνα


Ακολουθεί το κείμενο του Δήμαρχου Απολλωνίων κ. Γιώργου Λογοθέτη :

Αγαπητή Τζίνα.
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για την παρέμβασή σου και τις επισημάνσεις σου. Να είσαι βέβαιη ότι όλες οι απόψεις μας βοηθάνε να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για το Πόρτο Κατσίκι, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.
Θα μου επιτρέψεις όμως να ενημερώσω εσένα και τους φίλους σου για τα εξής :
Τα τελευταία δύο χρόνια ως Δήμος Απολλωνίων έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για να διορθώσουμε την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε.
Όσοι έχουν επισκεφτεί το χώρο πριν μερικά χρόνια θα θυμούνται :
1. Ότι δεν υπήρχαν καθόλου τουαλέτες.
2. Ο χώρος ήταν βρώμικος, με λακκούβες.
3. Οι καντίνες διασκορπισμένες παντού και σε άσχημη κατάσταση.
4. Δεν υπήρχε το πέτρινο περιμετρικό τοιχείο.
5. Δεν υπήρχαν τα ξύλινα κιόσκια.
6. Δεν υπήρχαν πλακάκια στο δάπεδο.
7. Δεν υπήρχαν παγκάκια.
Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα χωρίς να έχουμε πετύχει ακόμα το στόχο μας που είναι να αναδείξουμε το Πόρτο Κατσίκι ώστε ο χώρος να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει.
Έτσι με τις λιγοστές οικονομικές δυνατότητες και με τη μικρή έστω συμμετοχή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης επενδύσαμε σε έργα ανάπλασης κόστους περίπου 150.000 ευρώ.
Έτσι σήμερα λειτουργούν τουαλέτες (αν και η καθαρίστρια αρρώστησε ξαφνικά και υπήρξε πρόβλημα για δύο μέρες)
Ασφαλτοστρώθηκαν οι δημοτικοί χώροι. Κατασκευάστηκαν κιόσκια με πλάκες στο δάπεδο και παγκάκια και σε λίγο θα τοποθετηθούν κάγκελα.
Κατασκευάστηκε περιμετρικό πέτρινο τοιχίο και οι καντίνες μεταφέρθηκαν προς τη θάλασσα αλλάζοντας την εικόνα του χώρου.
Για την καθαριότητα της παραλίας και της θάλασσας προσπαθούμε αλλά χρειάζεται και η συνδρομή των επισκεπτών.
Αν ο καθένας πρόσεχε λίγο την καθαριότητα όλα θα ήταν διαφορετικά, όχι μόνο στο Πόρτο Κατσίκι αλλά σε όλη την Ελλάδα !
Ο ίδιος έχω ζήσει 25 χρόνια στη Σουηδία, μια χώρα 3 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα', μια χώρα όπου ψάχνεις για να βρεις ένα αποτσίγαρο !
Όμως για να επισκεφτείς μία τουαλέτα στη Σουηδία πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον ένα (1) ευρώ. Και αυτό αγαπητή Τζίνα διότι τα πάντα έχουν σχέση με το κόστος.
Ένα παράδειγμα : Φέτος η ναυαγοσώστρια που έχουμε προσλάβει έσωσε από βέβαιο πνιγμό δύο άτομα και βοήθησε πολλούς. Όμως το κόστος του μισθού της και της παραμονής της για το Δήμο μας είναι 5.000 ευρώ.
Το ερώτημα είναι : Από πού θα πληρώσει ο Δήμος την ναυαγοσώστρια, τους υπάλληλους καθαριότητας, την ασφαλτόστρωση, την μεταφορά νερού που έρχεται στο Πόρτο Κατσίκι από το Λούρο της Ηπείρου με τεράστιο κόστος :
Από πού θα πληρώσουμε για τα έργα υποδομής και ανάδειξης του χώρου ;
Γνωρίζεις αγαπητή Τζίνα ότι άτομο που εργάστηκε ως «παρκαδόρος» ζήτησε 5.000 το μήνα διότι όπως ισχυρίστηκε δεν υποφέρετε η ζέστη και η ταλαιπωρία ; Και μάλιστα έφυγε μετά από δύο εβδομάδες διότι δεν άντεξε ! Όπως δεν άντεξαν καθαρίστριες διότι οι επισκέπτες δεν σέβονται το χώρο.
Από την πλευρά μας σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με όσα έχουν γίνει. Και να είσαι βέβαιη ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε τα δέοντα έως λυθούν όλα τα προβλήματα και μας καταθέσεις την δική σου ικανοποιητική άποψη.
Όσο για το κόστος στάθμευσης να σε ενημερώσουμε ότι στο ένα δημοτικό πάρκιν όπως και στον ιδιωτικό το κόστος είναι 5 ευρώ για όλη την ημέρα και τα απογεύματα ελεύθερο.
Υπάρχει όμως και χώρος όπου η στάθμευση είναι εντελώς δωρεάν, περίπου 350 μέτρα από το σημερινό πάρκιν. Εκτός όμως από την απόσταση των 350 μέτρων, το οδόστρωμα δεν αποτελείται από άσφαλτο γι αυτό και δεν το προτιμούν οι επισκέπτες.
Τέλος να σε ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά και αναμένουμε τις απόψεις σου για την επόμενη περίοδο και μετά από τις νέες παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε.
Γιώργος Λογοθέτης
Δήμαρχος Απολλωνίων
6946003661

Σημ. Να συμφωνήσω μαζί σου ότι η ταμπέλα «Κολυμπάτε με δική σας ευθύνη» αποτελεί ΑΙΣΧΟΣ όχι για το Δήμο αλλά για τους υπεύθυνους φορείς όπως ΥΠΕΧΩΔΕ που επί τρία χρόνια αρνείται να απαντήσει στα αιτήματα του Δήμου Απολλωνίων για συνεργασία με το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα ασφάλειας των επισκεπτών.
Ας ελπίσουμε ότι η δική σου παρέμβαση θα βοηθήσει.


Ευχαριστούμε άλλη μια φορά και τους δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.