TO OΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


TO OΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Όταν ο Δήμαρχος Μεγανησίου εισηγήθηκε την δρομολόγηση σκάφους απ ευθείας Μεγανησι-Λευκάδα- όπως εξάλλου ήταν και η παλιά κλασσική διαδρομή με τα καΐκια – άλλοι τον θεώρησαν ονειροπόλο, άλλοι ότι υπηρετεί σκοπιμότητες, άλλοι ότι ανοίγει πάλι κόντρες κι άλλοι ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.
Το σκάφος Αγχίαλος ξεκίνησε on time που λένε, δηλαδή στην ώρα του μέσα στην τουριστική περίοδο κι αμέσως αγαπήθηκε, προτιμάτε ήδη από Μεγανησιώτες και άλλο κόσμο και φαίνεται καθαρά ότι το όραμα ήταν ζητούμενο.. σαν από παλιά..
Στα εγκαίνια απ ότι διάβασα, ο Σταθης Ζαβιτσάνος είπε ότι το όραμα δεν σταματάει εδώ αλλά θα ήταν ευχής έργο να δρομολογηθεί ένα σκάφος που να συνδέει έτσι γρήγορα και με ασφάλεια και τον Καστό και τον Κάλαμο.
Επανέρχεται δηλαδή η αρχή της παλιότερης διατύπωσης για ένα ενιαίο Δήμο Αρχιπελάγους με κέντρο το Μεγανήσι, με τον Καστό, τον Κάλαμο και ίσως την Ιθάκη.
Λόγια και οράματα, θα πει κανείς , αλλά να που τα οράματα όταν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, γίνονται πραγματικότητα.
Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τα γεγονότα για την συγκοινωνία Κάλαμου- Καστού. Κι όταν το κράτος και η κυβέρνηση δεν λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας, τότε παίρνει το ρόλο της δίπλα στους δημότες η Τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι δήμοι και οι δήμαρχοι με όραμα και με την ευρύτατη συναίνεση της κοινωνίας που υπηρετούν.
Σαν το δήμο Μεγανησίου , τον Δήμαρχο και τον Αγχίαλο.



Παναγιώτης Σκληρός

Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.