Κυνηγετική περίοδος 2009-2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΦΥΧΩ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλη του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
Τα Άρματα οι «Λάτρεις» της Φύσης



Κυνηγετική περίοδος 2009-2010

Η απώλεια της βιοποικιλότητας αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της νέας χιλιετίας που επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ίδιου μας του είδους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνονται περί τα 26.000 από τα γνωστά είδη.

Και παρόλα αυτά στη χώρα μας η θανατολαγνεία που λέγεται κυνήγι εξακολουθεί να θεωρείται νόμιμη δραστηριότητα και διασκεδατική. Προωθείται μάλιστα μέσω της ταυτότητας της οικολογικής συνείδησης. Έτσι και φέτος οι αυτοπροσδιοριζόμενοι «λάτρεις της φύσης και διαχειριστές της» αναλαμβάνουν δράση από τις 20 Αυγούστου, αφαιρώντας από τη φύση ό,τι περισσεύει που εντελώς αυθαίρετα το αποκαλούν τόκο που δικαιωματικά τους ανήκει. Όμως η φύση έχει τους δικούς της μηχανισμούς και ισορροπίες και δεν χρειάζεται μακελάρηδες να την ισορροπούν κατακρεουργώντας τα πλάσματά της.

Το ΠΟΦΥΖΩ και η Οικολογική πρωτοβουλία Λευκάδας θεωρούν αδιανόητο η ελληνική πανίδα που πλήττεται από τις μύριες όσες δραστηριότητές μας να δέχεται τη χαριστική βολή από τους κυνηγούς που δυστυχώς νομικά δικαιούνται να σκοτώνουν για διασκέδαση και χωρίς περιορισμό ορισμένα είδη. Επιπλέον τονίζει ότι ούτε τα φωσφορίζοντα πορτοκαλιά γιλέκα, ούτε το ποιος φυλάει τα πρόβατα, λύνουν το πρόβλημα του κυνηγιού στη χώρα μας. Αυτό λύνεται μόνο με την οριστική και αμετάκλητη παύση του κυνηγιού.



Για την ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ και την Οικολογική Πρωτοβουλία Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.