Kavvakog - Ionian...Percussions


Στις εκδηλώσεις στην Πρέβεζα και στην Πάργα που ξεκινάνε απόψε και τελειώνουν τα ξημερώματα της Δευτέρας θα λάβουν μέρος και δυο μουσικά σχήματα από την Λευκάδα.

Το "Μουσικό Σύνολο Λευκάδας" και το ντουέτο κρουστών "Kavvakog - Ionian...Percussions"

Η ονομασία του ντουέτου κρουστών προέρχεται από τα επίθετα των δυο μουσικών που το απαρτίζουν. Του Νίκου Καββαδά και του Κώστα Κόγκα, έτσι λοιπόν προέκυψε και το όνομα
"Kavvakog" (Κάββακογκ).



Οι Kavvakog θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στην Πάργα το Σάββατο 20 Ιουνίου στο Island Cafe-bar στις 22:00 και την Κυριακή θα παρουσιαστούν στην Πρέβεζα στην Πλατεία Ανδρούτσου περίπου την ίδια ώρα.

Το πρόγραμα που θα παρουσιάσουν στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό πάνω σε ρυθμούς από διάφορα είδη μουσικής όπως παραδοσιακό Καλαματιανό έως και Disco. Οι Kavvakog χρησιμοποιούν παραδοσιακά κρουστά όργανα αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά κρουστά σε ένα πάντρεμα των ήχων των κρουστών από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου.

Καλή επιτυχία και και καλή συνέχεια στην πορεία τους από το My Lefkada Team

Δείτε το παρακάτω βίντεο από πρόβα των Kavvakog




Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας, γνωρίστηκαν σε ηλικία 12 – 13 ετών μιας και οι δυο μάθαιναν κρουστά στην Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας. Αμέσως έγιναν φίλοι στην ζωή αλλά και στην μουσική.

Αρχίζουν σιγά-σιγά λοιπόν να δοκιμάζουν ιδέες και συνθέσεις πάνω στα κρουστά χρησιμοποιώντας όσα μάθαιναν στην Φιλαρμονική, αλλά ακόμα περισσότερο την φαντασία τους. Για ώρες μένουν κλεισμένοι στο υπόγειο του τότε κτηρίου της Φιλαρμονικής για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους μαθητευόμενους και παίζουν πάνω στα κρουστά τις μουσικές/ρυθμικές ιδέες τους.

Μαζι περνούν ένα καλοκαίρι σαν παιδιά στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φανερωμένης στην Λευκάδα και μαζί με τα απαραίτητα ρούχα είχαν πάρει μαζί και τα τουμπελέκια τους. Ακόμα και σήμερα όσοι είχαν βρεθεί σαν παιδιά στις κατασκηνώσεις μαζί με τον Καββαδά και τον Κόγκα, θυμούνται τα δυο παιδιά που το μόνο που έκαναν ήταν να παίζουν κρουστά συνέχεια.

Το 2003 παίρνουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών το οποίο γίνονταν για τρίτη χρονιά στην Λευκάδα, όπου και αποσπούν τις καλύτερες κριτικές από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ αλλά και από τους θεατές.

Μεγαλώνοντας οι δρόμοι τους χωρίζουν, ό Νίκος μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα που δουλεύει σαν μουσικός σε νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας και σπουδάζει παράλληλα ενώ ο Κώστας πάει στον στρατό και γυρίζει στην Λευκάδα. Όλα αυτά τα χρόνια όμως συνεχίζουν να έχουν συνέχεια επαφή λόγω της δυνατής φιλίας που τους ενώνει και κάνουν μαζί όνειρα για το μέλλον.

Το 2008 ο Νίκος τελειώνοντας τις σπουδές του αφήνει πίσω την νύχτα της Αθήνας και επιστρέφει στην Λευκάδα και έτσι μαζί δημιουργούν το ντουέτο κρουστών “Kavvakog”.

Δείτε περισσότερα για τους Kavvakog στην
ιστοσελίδα τουςκάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο.
Επίσης στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να βρείτε πλήθος πληροφορίες για διάφορα κρουστά όργανα όλου του κόσμου.
www.kavvakog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.