Μουσικό Σύνολο Λευκάδας

Απόψε στην Πρέβεζα στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας θα παρουσιαστεί στον χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πρέβεζας σίγουρα αρκετοί θα έχετε παρακολουθήσει κάποια από τις αρκετές παραστάσεις που έχει δώσει το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας στην Λευκάδα.

Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αποψινή τους παράσταση και πάντα επιτυχίες.

Ας μάθουμε όλοι όμως μερικά πράγματα για αυτούς τους αξιόλογους Λευκαδίτες Μουσικούς και το σύνολο που έχουν δημιουργήσει.



Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες Μουσικούς, προερχόμενοι όλοι από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας..
Σκοπός τους είναι η ενθάρρυνση των νέων και η προσέλευσή τους στην ποιοτική μουσική, η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στον τόπο τους και γενικότερα. Προωθεί καινούργια έργα γραμμένα για μικρά σύνολα από Έλληνες και ξένους συνθέτες μεταγράφοντας και διασκευάζοντας κομμάτια από την μπαρόκ έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία.
Αποτελείται από τέσσερα μόνιμα μέλη και η σύστασή του διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του ρεπερτορίου (
quartet,quintet,sextet κλπ.).
Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αθήνα, Κεφαλλονιά, Κυπαρισσία, Άρτα, Ιωάννινα, Αγρίνιο και Λευκάδα καθώς και Γαλλία , Αυστρία, και Ιταλία.

Τα μέλη που απαρτίζουν το μουσικό σύνολο είναι:

Μεσσήνης Γεράσιμος (piccolo trumpet, trumpet, flugelhorn):
Γεννήθηκε στη Λευκάδα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη “Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας”. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του “Μουσικού Συνόλου Λευκάδας” με το οποίο έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος διπλώματος στην τρομπέτα, πτυχίου αρμονίας, πτυχίου αντίστιξης, φυγής, ενορχήστρωσης, ενοργάνωσης, διεύθυνσης μπάντας και ορχήστρας, καθώς και δίπλωματος σύνθεσης με καθηγητές το Σφέτσα Κυριάκο και το Νίκο Ντρέλα. Έργα του έχουν παιχτεί στις Η.Π.Α και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με τον διακεκριμένο τρομπονίστα John Marcellus καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος χάλκινων πνευστών του “Eastman School of Music” των Η.Π.Α. καθώς και σεμινάρια μπάντας, διεύθυνσης ορχήστρας, σύνθεσης με το Θεόδωρο Αντωνίου και master class μικρών μουσικών συνόλων. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες(Κ.Ο.Α, ΕΡΤ κτλ.) και υπήρξε αρχιμουσικός στην μπάντα της “Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας” (1998-2006). Α
πό το 1998 είναι καθηγητής τρομπέτας στο Ελληνικό Ωδείο και μόνιμος καθηγητής Μουσικής Α/θμιας Εκπ/σης από το 1992.

Σκληρός Γεράσιμος (trumpet, flugelhorn):
Γεννήθηκε στη Λευκάδα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη “Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας” με καθηγητή στην τρομπέτα τον Γεράσιμο Μεσσήνη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Μουσικού Συνόλου Λευκάδας” με το οποίο έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατέχει δίπλωμα τρομπέτας και είναι επίσης κάτοχος LGSMD(P) του Guildhall School of Music and Drama. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια τρομπέτας με διεθνούς φήμης καθηγητές όπως οι Bo Nilson, John Marcellus, Scot Hartman, Vince DiMartino, Arturo Sandoval, Rex Richardson and Canadian Brass. Υπήρξε Lead τρομπέτα της “Big Band” του Δήμου Αθηναίων(2002-2007) και του “Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής του Δήμου Αθηναίων”. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με σχεδόν όλες τις Ελληνικές ορχήστρες ( Κ.Ο.Α, ΕΡΤ”, “Ε,Λ,Σ,) και έχει εμφανιστεί σαν σολίστ με την “Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρών” το “Σύνολο Σύγχρονης και Computer Μουσικής του Δήμου Αθηναίων”, το “Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής Αθήνας” την “Big Band του Δήμου Αθηναίων”, την “Αθηναϊκή Φιλαρμονία” καθώς και με διάφορα ελληνικά και ξένα σύνολα Jazz μουσικής. Από το 2000 διδάσκει στο Ωδείο Όπερα και υπήρξε καθηγητής τρομπέτας στο Saint Catherine’s British Embassy School. Από το 1996 είναι 1η τρομπέτα στην Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Αθηναίων.

Λάζαρης Ιωάνης (trumpet, flugelhorn):
Γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη “Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας” με καθηγητή στην τρομπέτα τον Γεράσιμο Μεσσήνη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Μουσικού Συνόλου Λευκάδας” με το οποίο έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατέχει δίπλωμα τρομπέτας από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Γεράσιμο Μεσσήνη . Από το 2005 διδάσκει τρομπέτα στο Μουσικό Σχολείο Λευκαδος, καθώς και στη “Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας” με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για μικρά σύνολα με τους
CANADIAN BRASS.

Μεσσήνης Θεμιστοκλής (trombone, euphonium):
Γεννήθηκε στη Λευκάδα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Μουσικού Συνόλου Λευκάδας» με το οποίο έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι κάτοχος διπλώματος τρομπονιού, πτυχίου αρμονίας, πτυχίου αντίστιξης καθώς και ενοργάνωσης διεύθυνσης μπάντας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με τον διακεκριμένο τρομπονίστα John Marcellus ο οποίος είναι καθηγητής τμήματος χάλκινων πνευστών στο «Eastman school of music» των Η.Π.Α. καθώς και σεμινάρια για μικρά και μεγάλα σύνολα. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πειραιά, με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τη Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, όπως επίσης σε άλλες μπάντες και ορχήστρες της Αθήνας. Υπήρξε έκτακτος αρχιμουσικός από τον Ιούνιο του 1998 στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας και Υπαρχιμουσικός από το Νοέμβρη του 1998 έως και το 2006. Από το 1998 είναι καθηγητής τρομπονιού στο Ελληνικό Ωδείο και μόνιμος καθηγητής Μουσικής Αγωγής στην Α/θμια Εκπ/ση από το 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.