Ερχόμαστε από την Λευκάδα...



Πολύ καλές εντυπωσεις άφησαν τα δυο Λευκαδίτικα σύνολα που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις στην Πρέβεζα και στην Πάργα. Στο κέιμενο της Πολιτιστικής Αντέννα Πρέβεζας που παρουσιάζει τις φετινές εκδηλώσεις μεταξύ των άλλων γράφει :






"...Η βραδιά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο έκλεισε με το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας, ένα κουαρτέτο χάλκινων πνευστών που με ένα πλούσιο ρεπερτόριο από το μπαρόκ έως τη σύγχρονη εποχή , ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ακροατή...."





"..Το κέφι συνεχίστηκε με το καταπληκτικό ντουέτο κρουστών Κavvakog ( των Νίκου Καββαδά και Κώστα Κόγκα) από την Λευκάδα που ξεσήκωσαν με το ρυθμό τους και την όρεξή τους παιδιά και μεγαλύτερους! Με το σύνθημα " Είμαστε οι Kavvakog και ερχόμαστε από τη Λευκάδα" ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας άρχισαν το πρόγραμμά τους με ....έναν περίεργο τρόπο....παίζοντας πάνω στο σώμα τους.(!) Χτυπώντας τα χέρια τους με ρυθμό πάνω στα πόδια τους, παίζοντας δηλαδή πάνω στο πιο απλό κρουστό όργανο "το σώμα του ανθρώπου" , όπως είπε ό Νίκος Καββαδάς μιλώντας στο κοινό. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν από παραδοσιακά κρουστά ως τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά και παρέσυραν το κοινό ακόμη και να χορέψει στους ρυθμούς τους ,στο κλίμα της Γιορτής..."


Α, ρε Λευκάδα με τα ωραία σου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.