Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας - Δελτίο Τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με προσέλευση άνω των 3.000 ατόμων συνολικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που γίνεται φέτος για 3η χρονιά στην Πρέβεζα και για πρώτη φορά στην Πάργα. Ταυτόχρονα σε άλλες 29 πόλεις του δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα ο θεσμός γιόρτασε για ένα πενθήμερο -από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου- τα 10 χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας. Σε 10 χρόνια, έχουν παρουσιαστεί 800 ελληνικά σχήματα, 70 σχήματα από το εξωτερικό και 15 συμπαραγωγές σε 400 events / παραγωγές της Γιορτής! Έχουν εμφανιστεί περισσότεροι από 4.000 μουσικοί ενώ έχουν παρακολουθήσει συναυλίες πάνω από 600.000 θεατές και είναι σήμερα το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!!!

Το κοινό και των δύο πόλεων – διαφορετικό ως προς τη σύστασή του αλλά με το ίδιο κοινό ενδιαφέρον , την αγάπη για τη μουσική και την ..περιέργεια για νέα ακούσματα παρακολούθησε τα 34 μουσικά σχήματα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, τόσο στις πλατείες και τα ‘περάσματα’, όσο και στα μπαράκια και των δύο πόλεων.

Το ιδιαίτερο στίγμα της φετινής οργάνωσης έδωσαν οι εθελοντές- δεκαπέντε στην Πρέβεζα και δέκα στην Πάργα. Πέρα από την απήχηση των μουσικών σχημάτων στο κοινό, την επιτυχή οργάνωση και την αθρόα προσέλευση του κοινού, η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή των εθελοντών καθώς και η συνδρομή των ανώνυμων και επώνυμων υποστηρικτών –πολλές φορές της τελευταίας στιγμής- που με μόνο κίνητρο τους την αγάπη για τη μουσική, ‘αγκάλιασαν’ τον θεσμό, στηρίζοντας την προσπάθεια.

Η προβολή της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Πρέβεζα και στην Πάργα περιλαμβάνει τηλεοπτικά σποτ στον Art Tv και στον SuperB της Πάτρας , εμφάνιση του προγράμματος και των συντελεστών στο ειδικό ένθετο της Ελευθεροτυπίας που κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις 18 Ιουνίου, ραδιοφωνικά σποτ και εκτενή προβολή μέσω του ηπειρωτικού τύπου και του διαδικτύου.

Η Culturepolis –Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας θα ήθελε να ευχαριστήσει αρχικά τους μουσικούς που χωρίς την συμβολή τους οι εκδηλώσεις θα ήταν ανύπαρκτες και τους εθελοντές για την αφοσίωση τους. Θα ήθελε να ευχαριστήσει τον εθνικό συντονιστή Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις , Συντονισμός, Οργάνωση) για την συνεργασία.

Ευχαριστίες στην Νομαρχία Πρέβεζας, τον Δήμο Πάργας , το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και Πάργας, την ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας & Άρτας για την υποστήριξη των εκδηλώσεων.

Θα ήθελε ακόμα να ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους μεγάλους χορηγούς Νeoset Πρέβεζας και Ionian Real Estate καθώς και το Preveza City και Parga Beach.

Ευχαριστίες στους υποστηρικτές Ε-Security Champion, τον κο Σιόντη, τον κο Σκάρπο, το Margarona Hotel, το Caravel Bar, το βιβλιοπωλείο Κύκλος και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας για την πολύτιμη συμβολή τους
Τον τηλεοπτικό σταθμό ΑRΤ TV
τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Radio Preveza, Energy 93,4, Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, Studio E_Ioannina_103FM, Studio lefkatas, OrangeRadio 96,
τους ιστοχώρους Liveguide www.liveguide.gr, Ε.Θ.Ε.Ο (www.olimazi.eu), Hpeiros.gr www.hpeiros.gr, Open Calendar www.opencalendar.gr, Epirus Press www.epiruspress.com.gr, Cineek Ηλεκτρονικό Περιοδικό εναλλακτικού Πολιτισμού www.cineekmagazine.gr , MyLefkada.gr www.mylefkada.gr
τις εφημερίδες Η ΠΡΕΒΕΖΑ, Η ΑΠΟΨΗ , ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Άρτας , ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΧΑΛΑΡΑ, ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Άρτας ,ΒδΕλλα ,
τα περιοδικά Επιλογές, Dip, Epirus PRESS και Arta Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.