Θανάσης Γιαννακόπουλος "Ο Θεός μας έδωσε για να δώσουμε''
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ -- Πρόεδρος Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
“Ο Θεός μας έδωσε για να δώσουμε”
Η ποίηση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, που πάντα θα συγκινεί κάθε γνήσια Ελληνική καρδιά, αποτέλεσε την αφορμή για την έλευση στην Λευκάδα του Θανάση Γιαννακόπουλου. Με μάτια έτοιμα να βουρκώσουν, μιλώντας χαμηλόφωνα και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή, ο εκ των ισχυρών ανδρών του Παναθηναϊκού και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Θανάσης Γιαννακόπουλος, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης που μας παραχώρησε, μας ανέφερε : “Έρχομαι πρώτη φορά στο νησί του Βαλαωρίτη και γι' αυτό είμαι πολύ συγκινημένος.
Δείτε περισσότερα...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και είναι έτσι όπως το ονειρευόμουν. Δεν τα λέω για να κάνω τον καλό, τα λέω μέσα από την καρδιά μου”.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυναντήσαμε τον άνθρωπο που δεν θα είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι λατρεύεται από κάθε φίλο του Παναθηναϊκού, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην καφετέρια του ξενοδοχείου Ionian Blue. Επί μιάμιση περίπου ώρα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μας μίλησε για πάρα πολλά θέματα. “Παιδιά ρωτήστε με ότι θέλετε” ήταν η ατάκα που επαναλάμβανε σχεδόν μετά από κάθε απάντηση που μας έδινε. Τον ρωτήσαμε πολλά, όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια. Σίγουρα θέλαμε να αναφερθούμε σε πολλά ακόμη θέματα, όμως δεν ήμασταν διατεθειμένοι να του στερήσουμε άλλο από τον πολύτιμο χρόνο του, αφού και η οικογένεια του τον ανέμενε για να φύγουν προς την πόλη.
Στο εισαγωγικό σημείωμα μιας τέτοιας συνέντευξης, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε πάρα πολλά. Αυτό που ενδιαφέρει όμως, είναι τα όσα μας είπε ο Πρόεδρος Θανάσης, ο άνθρωπος που μαζί με τον αδερφό του Παύλο, έχουν οδηγήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό σε πολλές διακρίσεις και τον έχουν μετατρέψει σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Οι συστάσεις
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Πρόεδρος μας συστήθηκε. “Είμαστε παιδιά ενός φαρμακοποιού, απλού, συνετού ανθρώπου και σπουδάσαμε όλα τα αδέρφια (τρία αγόρια και ένα κορίτσι). Επειδή ο Θεός μας βοήθησε να γίνουμε αυτοί που γίναμε και μας έδωσε ορισμένα πράγματα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να βοηθούμε συνανθρώπους μας, γιατί ο Θεός μας έδωσε για να δώσουμε. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, δεν θέλω να πω φιλοσοφίες, αλλά είναι γεγονότα που είναι μέσα στην ανθρώπινη και καθημερινή ζωή”.
Ο Βαλαωρίτης και το... ταληράκι
Ερ. Κύριε Πρόεδρε, τι σας έφερε εδώ στην Λευκάδα;
Απ. Όπως είπα πριν ήμουν γιός μιας πολύ απλής οικογένειας και προσπαθούσα να είμαι πολύ καλός στα γράμματα μόνο και μόνο για να προοδεύσω στη ζωή μου. Μου άρεσε και είχα μία κλίση να διαβάζω ανθρώπους που είχαν βοηθήσει την πατρίδα, ένας από τους οποίους ήταν και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Στην πόλη επισκέφθηκα μια πλατεία και είδα την προτομή του. Με ενθουσίασε, συγκινήθηκα, ένα όνειρο παιδικό έγινε πραγματικότητα. Το νησί είναι πολύ όμορφο, προτείνω σε όσους μας διαβάσουν εκτός νησιού να το επισκεφθούν. Υπάρχουν κι άλλα νησιά καλά, όπως η Μύκονος ας πούμε, εκεί όμως πηγαίνουν οι λεγόμενοι “celebrities” (διάσημοι). Εγώ αισθάνομαι πολύ άνετα σ' ένα μέρος που θα έχω την ησυχία μου και θα με βοηθήσει να ξεκουράσω το μυαλό μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία εδώ και θέλω να αναφέρω ότι αξίζει τον κόπο η επίσκεψη στο νησί του Βαλαωρίτη. Η σκέψη ήταν πολύ καλή για να έρθουμε στην Λευκάδα και η κόρη μου είναι ξετρελαμένη με το νησί σας, το οποίο και μελλοντικά πιστεύω θα της δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφθεί.
Ερ. Είπατε προηγουμένως ότι ήσασταν πολύ καλός στα γράμματα. Θέλετε να μας πείτε την ιστορία με το ταληράκι που σας έδινε ο πατέρας σας;
Απ. Ο πατέρας μου είχε τέσσερα παιδιά και έκανε πολλές προσπάθειες να μας βοηθήσει να σπουδάσουμε. Ήταν πολύ δύσκολα. Είναι αλήθεια ότι μικρός δεν είχα την οικονομική ευχέρεια να ξοδέψω χρήματα. Ο πατέρας μου μου έδινε ένα ταληράκι και από αυτό έδινα δυόμιση δραχμές να μπω στο γήπεδο να δω τον Παναθηναϊκό, μία δραχμή να πάρω γκαζόζα και τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούσα να πάρω τις καραμέλες της εποχής, κάτι μαλακές με ζάχαρη. Το ταληράκι δεν το έπαιρνα πάντα. Μόνο όταν οι καθηγητές έλεγαν στον πατέρα μου ότι τα πήγα καλά, έπαιρνα το ταληράκι σαν ανταμοιβή.
“Εγώ ζω τον Ερασιτέχνη. Αξία έχει η συμμετοχή”
Ερ. Κοντά στον αθλητισμό βρεθήκατε από μικρός κ. Γιαννακόπουλε;
Απ. Μου άρεσε πάντοτε ο αθλητισμός. Όταν κανείς έχει γεννηθεί σε μία λαϊκή συνοικία, σε μία λαϊκή οικογένεια, εύκολα οδηγείται και στον αθλητισμό. Αυτό συνεχίστηκε για δεκαετίες και είμαστε εδώ που είμαστε τώρα.
Ερ. Το πάθος με τον Παναθηναϊκό πότε έχει την αφετηρία του, μπορούμε να το οριοθετήσουμε κάπου χρονικά;
Απ. Πρέπει να πούμε με κάθε παρρησία, ότι εμείς είμαστε Απολλωνιστές. Ο πατέρας μας ήταν γενικός γραμματέας του Απόλλων Αθηνών. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκοί εκ μεταγραφής. Ακολουθήσαμε τον Παναθηναϊκό από μικροί και εγώ και ο αδερφός μου ο Παύλος. Έχουμε δώσει ότι μπορούμε στον σύλλογο για τουλάχιστον τριάντα με σαράντα χρόνια και περισσότερο. Έχουμε σταθεί στον σύλλογο οικονομικά γιατί έχουμε την ευχέρεια και ο σύλλογος είχε και έχει ανάγκες. Εγώ σε προσωπική βάση είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω στα χέρια μου το κομμάτι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (το μη επαγγελματικό δηλαδή), που αριθμεί δεκαεπτά ολόκληρα τμήματα. Καυχιέμαι να το πω, δεν περιαυτολογώ, αλλά είναι μία πραγματικότητα, ότι τα τροφοδοτώ και τα ζω σε προσωπική βάση ο ίδιος. Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος βέβαια να πρωταγωνιστούν όλα τα τμήματα, να είναι πρωταθλητές. Για μένα μεγαλύτερη αξία δεν έχει το να είναι κάποιος πρωταθλητής, αλλά το να συμμετέχει. Να συμμετέχει στον αθλητισμό. Έχω καταφέρει να έχουν ζωή και τα δεκαεπτά τμήματα και από την άλλη να προσπαθούμε όσο μπορούμε για αυτά.
Ερ. Βλέπουμε τα βήματα που γίνονται σε κάποια τμήματα, όπως π.χ. το βόλεϊ.
Απ. Ναι, φθάσαμε για πρώτη φορά εκεί που φθάσαμε (εννοώντας το τμήμα βόλεϊ ανδρών που έφθασε στο ευρωπαϊκό φάιναλ-φορ). Θέλω να εξάρω το τμήμα βόλεϊ γυναικών, γιατί πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια.
Ερ. Είπατε πριν, πάνω από όλα συμμετοχή και μετά πρωταθλητισμός.
Απ. Στο σημείο αυτό να πω, ότι καλό θα είναι για τους γονείς να στρέφουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, μέσω του αθλητισμού αποφεύγονται περίεργες καταστάσεις. Έτσι -μέσω του αθλητισμού- κάθε γονιός προστατεύει τα παιδιά του, τους φτιάχνει τη ζωή και τα κάνει χρήσιμα για την κοινωνία.
“Μεγάλη χαρά η συμφωνία με Ομπράντοβιτς”
Ερ. Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η συνεργασία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
Απ. Όταν πριν από μία δεκαετία συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, ήταν μεγάλη χαρά για εμάς. Όταν κάτι το κάνεις με την καρδιά σου, δεν έχεις να κρύψεις τίποτα. Ακολουθήσαμε και τα δέκα αυτά χρόνια σωστή πολιτική. Ποια είναι η πολιτική αυτή; Υπάρχουν δύο πόρτες. Στην μία είναι ο προπονητής και στην άλλη η διοίκηση. Η αρμονική συνεργασία των δύο φέρνει τα αποτελέσματα αυτά. Είμαστε μία οικογένεια. Του δώσαμε τη δυνατότητα στα αγωνιστικά θέματα να είναι κυρίαρχος και από εκεί και πέρα εμείς έχουμε τα διοικητικά στα χέρια μας. Πετύχαμε και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό. Σφυρηλάτησε μαζί με τη διοίκηση και τους αθλητές μία αθλητική οικογένεια, της οποίας η αγωνιστικότητα και ο προγραμματισμός βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό την τελευταία δεκαετία πρωταγωνιστούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα αποτελέσματα αυτό λένε.
“Οι τίτλοι του Αλβέρτη, περισσότεροι από αυτούς του Ολυμπιακού”
Ερ. Αλβέρτης ή Διαμαντίδης κύριε Πρόεδρε;
Απ. Τον Αλβέρτη εμείς τον έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Μην ξεχνάτε ότι διαλύσαμε ένα ολόκληρο τμήμα (αυτό του πόλο) όταν τον φέραμε δεκαεπτά χρονών από την Γλυφάδα. Έχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια από τότε και τον κρατάμε συνέχεια κοντά μας. Είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και ίσως για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό, αυτό που συμβαίνει με τον Αλβέρτη και το διάστημα που είναι στην ομάδα. Έχει πάρει πάρα πολλούς τίτλους. Οι τίτλοι που έχει πάρει ο Αλβέρτης είναι περισσότεροι από αυτούς που έχει πάρει ο Ολυμπιακός σαν σωματείο. Μεγάλος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, μεγάλο ιστορικό σωματείο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο ερώτημά σας θα πω ότι και οι δύο έχουν δώσει στην ομάδα. Άλλο ο ένας, άλλο ο άλλος. Ο Διαμαντίδης, λόγω ηλικίας επειδή είναι μικρότερος, όχι όσα ο Αλβέρτης, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει πολλά και στο τέλος θα τον ξεπεράσει.
Ερ. Μπροστά υπάρχει το φάιναλ-φορ και ο Ολυμπιακός, ο οποίος κάνει μία σοβαρή προσπάθεια να επανέλθει.
Απ. Κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κάνουν μία πολύ αξιέπαινη προσπάθεια. Πρέπει να στηρίζουμε ανθρώπους που προσφέρουν στον Ελληνικό αθλητισμό. Είναι ευτυχής συγκυρία που δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στο φάιναλ φορ και φυσικά η μία, η νικήτρια θα είναι στον τελικό. Καλό σίγουρα για τον Ελληνικό αθλητισμό. Εγώ φυσικά θέλω εκεί να είναι η ομάδα μας, ο Παναθηναϊκός.
Ερ. Το πρώτο Ευρωπαϊκό που κατακτήθηκε στο Παρίσι, ήταν το πιο “γλυκό”;
Απ. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο, αλλά και πολύ “γλυκό”, έτσι όπως πήγε με το κόψιμο του Βράνκοβιτς στο τέλος. Είχαμε τότε ένα πολύ μεγάλο παίκτη στην ομάδα, τον Ντομινίκ Ουϊλκινς, ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια παγκοσμίως.
“Όλα ήταν τελειωμένα με τον Πέτροβιτς”
Ερ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν ένα άλλο μεγάλο αστέρι στο χώρο του μπάσκετ. Τις ημέρες (Ιούνιος του 1993) που βρισκόσασταν σε συζητήσεις για να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, χάθηκε σε τροχαίο. Ισχύει ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε επιτευχθεί και απέμεναν οι υπογραφές;
Απ. Θα σας πω κάτι που λίγοι το ξέρουν. Εγώ το έζησα και επειδή κρατάω τα οικονομικά της ομάδας και της οικογένειας, ήμουν πρωταγωνιστής και το ξέρω. Είχαμε έρθει κοντά μέσω του Βράνκοβιτς και είχαμε συμφωνήσει με τον Αμερικάνο μάνατζερ που είχε. Είχαμε συμφωνήσει να δώσουμε επτάμιση εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια, ποσό πολύ πολύ μεγαλύτερο από τα σημερινά. Το προηγούμενο βράδυ πριν το ατύχημα είχαμε μιλήσει, ήταν στο εξωτερικό (Πολωνία) με την Εθνική Κροατίας. Η ατυχία όμως ήταν πολύ μεγάλη. Η κακή μοίρα το έφερε να σκοτωθεί. Έτσι δεν συνυπήρξαν μαζί δύο ιερά τέρατα, οι Γκάλης και Πέτροβιτς. Πράγμα που αν γίνονταν θα μιλούσαμε για κάτι εκπληκτικό για το ελληνικό μπάσκετ. Η μεταγραφή ήταν έτοιμη, όλα ήταν τελειωμένα και έρχονταν να υπογράψει. Με μεγάλη παρρησία θα πω ότι το πρωί, όταν το μάθαμε ότι σκοτώθηκε, από τα μάτια μου έτρεξαν δάκρυα. Θέλαμε πολύ να ενώσουμε τον Γκάλη με τον Πέτροβιτς. Ήταν το μεγάλο μας όνειρο.
Γκάλης και Φασούλας
Ερ. Κύριε Πρόεδρε, για ποιους λόγους έφυγε ο Γκάλης από την ομάδα;
Απ. Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν πολύ μεγάλο. Ήταν ανεξήγητο, ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς, υπήρχε κόντρα του ίδιου με τον τότε προπονητή μας, τον Κώστα Πολίτη. Δυστυχώς χάθηκε για τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε πολύ σπουδαίος αθλητής, μαζί του πήραμε και ένα Κύπελλο Ελλάδας. Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορέσαμε και τον φέραμε στην ομάδα μας, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.
Ερ. Αληθεύει ότι θέλατε τον Φασούλα, αλλά δεν τον ήθελε ο τότε προπονητής της ομάδας ο κ. Παβλίσεβιτς; Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά κατέληξε στον Ολυμπιακό.
Απ. Αληθεύει αυτό που είπατε. Εμείς έχουμε ως αρχή να ακολουθούμε τις εισηγήσεις του προπονητή. Όπως σας είπα προηγουμένως, από την πόρτα του προπονητή και μέσα δεν μπαίνουμε. Εμείς είμαστε από την πόρτα και έξω. Ήθελε να έρθει. Είχαμε συναντηθεί στην Γλυφάδα, όμως και λόγω της παρουσίας του Βράνκοβιτς δεν προχώρησε το θέμα. Λάθος μεγάλο σίγουρα, που το πληρώσαμε. Αν τον είχαμε τότε μαζί με Κόμαζετς, Παταβούκα και όλα τα άλλα παιδιά, θα είχαμε πάρει άλλα τέσσερα πρωταθλήματα.
Ερ. Αφήνουμε περασμένες υποθέσεις και ερχόμαστε στο παρόν. Αν και υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα στην τρέχουσα σεζόν, αυτή σε λίγο ολοκληρώνεται. Τι να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για την επόμενη που θα ανατείλει σε μικρό χρονικό διάστημα;
Απ. Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί κάθε σεζόν. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι άλλο, παρά η ομάδα να βρίσκει το δρόμο της προς την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, βοηθώντας έτσι και τον Ελληνικό αθλητισμό.
“Γήπεδο και Μουσείο”
Ερ. Για το γήπεδο ποδοσφαίρου ακούμε καθημερινά συζητήσεις, όχι όμως και γι' αυτό του μπάσκετ.
Απ. Του μπάσκετ είναι σε δεύτερη προτεραιότητα. Καταρχήν είχαμε στόχο να πάρουμε το χώρο, όπως και έγινε και θα διαβάσατε ότι τελικά πήραμε άδεια για τις εκσκαφές. Του μπάσκετ όταν γίνει θα είναι χωρητικότητας δέκα χιλιάδων θέσεων. Μπορεί τώρα να παίζουμε σε γήπεδο δεκαοκτώ χιλιάδων θέσεων, όμως όταν κάποιος φίλαθλος πιστέψει ότι δεν θα ευχαριστηθεί, την τελευταία στιγμή δεν έρχεται. Τώρα τα διαρκείας είναι δέκα χιλιάδες. Στο νέο γήπεδο που θα είναι δέκα χιλιάδων θέσεων, τα διαρκείας θα είναι ίδια και πάλι και θα έχουμε δέκα χιλιάδες φιλάθλους που θα βοηθάνε την ομάδα.
Ερ. Το Μουσείο του Παναθηναϊκού θα γίνει στην Λεωφόρο;
Απ. Θα γίνει στην Λεωφόρο οπωσδήποτε. Θα είναι γύρω στα διακόσια είκοσι τετραγωνικά και θα στεγάσει όλη την ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν αναλογιστείτε ότι όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού έχουν πάρει περίπου πεντακόσιους τίτλους στην ιστορία του, καταλαβαίνετε τι μουσείο θα είναι και τι μέρος μεγαλείου και δόξας θα είναι.
“Ο κόσμος του ΠΑΟ ανεπανάληπτος”
Ερ. Πολλές είναι οι φορές που εκφράζεστε με λόγια λατρείας για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Απ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ανεπανάληπτος. Είναι επιπέδου μέσης βαρύτητας και πάνω. Είναι σκεπτόμενος φίλαθλος και δεν μπορείς να του σερβίρεις ότι θέλεις. Αγαπάει και βοηθάει την ομάδα. Είναι βασικός παράγοντας για τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας. Είμαστε κατενθουσιασμένοι μαζί τους, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την συμπαράσταση στην ομάδα.
“Θα ήθελα να υπάρχει μόνο ένας μέτοχος”
Ερ. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τις ερωτήσεις μας. Οι σχέσεις στην κορυφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού πως είναι; Έχουν γραφτεί πάρα πολλά, κυρίως το τελευταίο διάστημα. Με όλα αυτά υπάρχει αγωνία στον κόσμο της ομάδας.
Απ. Θα μιλήσω σε προσωπική βάση, δίχως σκοπιμότητα και χωρίς να έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Θα ήθελα να υπάρχει ένας μόνο μέτοχος για να παίρνονται οι αποφάσεις. Καλές ή κακές αδιάφορο. Όταν λοιπόν σε ένα πολυμετοχικό σχήμα υπάρχουν πολλοί μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, ο καθένας όπως καταλαβαίνετε θέλει να περάσει το δικό του. Είμαι σίγουρος ότι με την πάροδο του χρόνου, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του.
Ερ. Ο Τεν Κάτε θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας;
Απ. Δεν θέλω να μπω σε άλλα... χωράφια, αυτά είναι θέματα άλλων.
Ερ. Εσείς προσωπικά πως κρίνετε την παρουσία του;
Απ. Ότι είναι ένας καλός προπονητής, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν δεν έχεις μεγάλους παίκτες, μην περιμένετε μεγάλα πράγματα. Με τον καινούργιο χρόνο θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα κάνουμε κάτι για να βάλουμε τον Παναθηναϊκό στον δρόμο που του πρέπει.
“Το όχι καλύτερο από το ναι”
Ερ. Κύριε Πρόεδρε, λέγεται πως όταν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με αθλητές για μεταγραφικό σκοπό, ο κύριος Παύλος δεν σας θέλει δίπλα του. Για πιο λόγο συμβαίνει αυτό;
Απ. Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Σε κάθε πρόβλημα όμως ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του άποψη. Εγώ μπορεί να βλέπω ορισμένα πράγματα από μία οπτική γωνία και κάποιος άλλος από άλλη. Αυτό είναι υγιές. Το να λες συνέχεια “ναι, ναι, ναι” είναι κακό πράγμα. Πολλές φορές το όχι, είναι καλύτερο από το ναι. Η διαφορετική άποψη δείχνει δυναμική, δίνει μια ζωντάνια και φανερώνει μια ελεύθερη σκέψη. Σαν αδέρφια πρέπει να έχουμε διαφορές. Τους φίλους τους διαλέγεις, τον αδερφό τον βρίσκεις. Αυτή είναι η διαφορά.
“Στηρίξτε το μπάσκετ της Λευκάδας”
Ερ. Η Λευκάδα διαθέτει μία αντρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και μία γυναικεία ομάδα που μόλις πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στην Α2. Από την πλευρά σας τι θα συμβουλεύατε τους παράγοντες των εδώ ομάδων;
Απ. Από την πλευρά μου να τους ευχηθώ μακροημέρευση και να πετυχαίνουν πάντα τους στόχους τους. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες στο νησί, σίγουρα όμως δεν θα είναι αυτές που έχουν ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για εσάς σίγουρα θα είναι κάτι το όμορφο, παίζουν για την ομάδα τους, παίζουν για το νησί τους. Μπορεί να φέρνουν νίκες, μπορεί να φέρνουν ήττες, αλλά και οι ήττες μέσα στον αθλητισμό είναι. Στηρίξτε τους αθλητές και τις αθλήτριες γιατί αυτοί θα γίνουν το παράδειγμα στην νεολαία, που θα την βοηθήσει να μην ρέπει σε άλλες κακές κατευθύνσεις.
Ρεπορτάζ : Ηλίας Κοντογιώργης - Γιώργος Δευτεραίος
Πηγή : Εφήμερίδα Τα Νεα της Λευκάδας