To...φυγόπονο ΕΛΤΑ της Λευκάδας



Αγαπητοί συντοπίτες,

θα ήθελα να σας καταγγείλω-αναφέρω το ιστορικό που αφορά στην απώλεια του δέματος που έστειλα μέσω ΕΛΤΑ, προ ολίγων ημερών.

Το δέμα απεστάλη στις 12/8/09 από Ταχυδρομείο του Δήμου Αμαρουσίου και έφτασε στο αντίστοιχο Ταχυδρομείο του Δήμου Λευκάδος στις 14/8/09. Είχε δε, πλήρη διεύθυνση, τοπωνύμιο, ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο τόσο του παραλήπτη όσο και του αποστολέα.

Επειδή επρόκειτο για απλή αποστολή δέματος και όχι συστημένη, συνεννοήθηκα και παρακάλεσα την παραλήπτρια, η οποία τυγχάνει να είναι συγγενικό μου πρόσωπο, να παραμείνει στην διεύθυνση αποστολής (οικία της), έως ότου ο διανομέας να παραδώσει το δέμα, ώστε να το παραλάβει άμεσα. Θορυβημένη από την καθυστέρηση και αφού ήταν ήδη 13.00 μ.μ. αυτοπροσώπως αναζήτησε το πακέτο στο ταχυδρομείο. Εκεί της γνωστοποίησαν ότι λόγω συνωνυμίας, το πακέτο παρεδόθη σε άλλη διεύθυνση με πρωτοβουλία των διανομέων που είναι υπεύθυνοι για την περιοχή (κ.κ. Γεράρδη Σπυρίδωνα, Βρακατσέλη Νικολάου). Ζητώντας να μάθει το λόγο της μη παράδοσης στην διεύθυνση αποστολής, της δόθηκε η εξήγηση ότι δημιουργήθηκε σύγχυση, αφενός, λόγω της συνωνυμίας και αφετέρου διότι η αλληλογραφία της παραλήπτριας, κατόπιν συνεννοήσεως της ιδίας και των διανομέων, παραδίδεται στην υπηρεσία που εργάζεται. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το εν λόγω δέμα ουδέποτε παραδόθηκε στην υπηρεσία της όπως σύμφωνα με τα παραπάνω συμφωνηθέντα αναφέρουμε.

Οι ίδιοι οι διανομείς τελικά, μετά από την μεταξύ τους διαμάχη για το αν και ποιος θα αναλάμβανε την παράδοση, δηλώνουν ότι το δέμα παραδόθηκε στην διεύθυνση που εργάζεται η κυρία με το ίδιο ονοματεπώνυμο με αυτό της παραλήπτριας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μαρτυρίες των περιοίκων, τα στοιχεία των οποίων είναι διαθέσιμα εφόσον χρειαστεί. Όταν προσπάθησα να ενημερωθώ για τα γεγονότα επικοινώνησα με υπαλλήλους του Ταχυδρομείου Λευκάδος, αλλά και με τον υπεύθυνο του τμήματος, ο οποίος ανάλαβε μεν την ευθύνη για την απώλεια, πλην όμως δικαιολογώντας τους διανομείς και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι το δέμα δεν είχε σταλεί συστημένο, μου ανακοίνωσε ότι δεν δικαιούμαι καμία οικονομική αποζημίωση και με προέτρεψε να συντάξω αίτηση προς το Ταχυδρομείο προκειμένου να λάβω επίσημη απάντηση, που ωστόσο αφορούσε την ηθική και μόνο ικανοποίηση, "..το πολύ-πολύ ,να έχετε και γραπτώς τη συγνώμη."!!!!!!!

Η κατάληξη είναι το δέμα να αγνοείται, δεν παρελήφθη ποτέ από κανέναν, η παραλήπτρια να υποστεί ταλαιπωρία αναζητώντας την τύχη του δέματος και εγώ εκτός της δικής μου έρευνας και τηλεφωνικών ενοχλήσεων στα ΕΛΤΑ Λευκάδος, ζημιώθηκα οικονομικά, αφού η αξία των αντικειμένων του δέματος ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ.

Συνεπώς, αποδεικνύεται ότι οι διανομείς επέδειξαν ανευθυνότητα, αδιαφορία και παράβαση καθήκοντος, αφού παρέλειψαν να κάνουν το αυτονόητο:

1. Να παραδώσουν το δέμα στη διεύθυνση του παραλήπτη

2. Εάν είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία για τον τόπο και το άτομο της παράδοσης, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον παραλήπτη, αφού όπως παραπάνω αναφέρεται όλα ήταν σημειωμένα ευκρινώς στην όψη.( Ασφαλώς και δεν είχα την απαίτηση αυτή, εφόσον πρόκειται για απλή αλληλογραφία, είναι όμως το δικό μου επιχείρημα στις δηλώσεις των υπαλλήλων περί...υπερβάλλοντα ζήλου για την εξυπηρέτηση του παραλήπτη!!)

Αντί αυτού, επέλεξαν τον πλησιέστερο στο Ταχυδρομικό Κατάστημα προορισμό ( 100 μέτρων , περιοχή Αγίου Μηνά), χάριν συνωνυμίας, ενώ η διεύθυνση του παραλήπτη απέχει περίπου 1000 μέτρα .(περιοχή Βαρδάνια). !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντιλαμβάνομαι και επιθυμώ τις διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργούνται στις μικρότερες κοινωνίες, από την Λευκάδα κατάγομαι και εκεί έχω μεγαλώσει, όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η τύχη της αλληλογραφίας εξαρτάται από το εάν θα ασκήσει ή όχι τα καθήκοντά του ο φυγόπονος διανομέας και εξασφαλίζεται μόνο όταν πρόκειται για συστημένη που ο παραλήπτης υποχρεούται να την παραλαμβάνει από τα Ταχυδρομεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.