Μήνυμα Σεβασμιωτάτου για αποφοίτους Λυκείου και επιτυχόντες ΑΕΙ‏




† ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ


Εν Λευκάδι, τη 25η Αυγούστου 2009


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Προς τους αποφοίτους των Λυκείων μας
και τους εισαγομένους στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές


Αγαπητά μου παιδιά,
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας.
Προσπεράσατε μόλις μια διαδικασία – σταθμό στην πορεία της ζωής σας. Με κόπο πολύ και αγώνα δύσκολο, αποδυθήκατε στο αμέσως προηγούμενο διάστημα για το μεγάλο άλμα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Αρκετοί από εσάς διαπιστώνετε ότι χρειάζεστε μία δεύτερη ευκαιρία ή ίσως να πρέπει να αναζητήσετε σε άλλον δρόμο την κατοπινή σας πορεία και την επαγγελματική σας εξέλιξη. Μην αποθαρρύνεστε! Μην λησμονείτε ότι επρόκειτο για μια δοκιμασία γνώσεων μόνο. Τις εξετάσεις του ήθους και του χαρακτήρα, τις ουσιαστικές δηλαδή και αληθινές δοκιμασίες, δίνει κανείς συνεχώς μέσα στην καθημερινότητά του, με βάση τις αρχές και τα πιστεύω του, απέναντι στον Θεό και τον αδελφό μας, τον συνάνθρωπο.
Πολλοί καταφέρατε να δείτε το όνειρό σας, την εισαγωγή στην Σχολή της επιλογής σας, να παίρνει σάρκα και οστά, να ζωντανεύει. Χαίρεστε διότι η κοπιαστική παρακολούθηση ενός εξαντλητικού προγράμματος σχολικών και εξωσχολικών μαθημάτων, τα ξενύχτια, η αγωνία σας δεν πήγαν χαμένα. Μαζί σας χαίρονται οι οικογένειες και οι δάσκαλοί σας.
Χαιρόμαστε κι εμείς μαζί σας, αγαπητά μου παιδιά! Βλέποντας τη δική σας επιτυχία, αισιοδοξούμε για το μέλλον της κοινωνίας και του τόπου μας. Ευελπιστούμε ειλικρινά ότι δεν θα ξεχαστείτε στην ανεμελιά των φοιτητικών χρόνων, αλλά θα αγωνιστείτε να θέσετε γερά θεμέλια στην μελλοντική σας σταδιοδρομία, στην οικογενειακή και προσωπική πορεία σας, στην επαγγελματική σας παρουσία.
Αγωνιστείτε παράλληλα τον καλόν αγώνα της πίστης. Μείνετε κοντά στον Θεό, την αστείρευτη πηγή της Σοφίας.
Να γνωρίζετε, αγαπητά μου παιδιά, ότι ο Επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας θα βρίσκεται δίπλα σας και θα προσεύχεται για σας, διατηρώντας πάντοτε ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς του, συμπαραστάτης σε κάθε σας ανάγκη.
Καλή δύναμη στο νέο στάδιο που ανοίγεται μπροστά σας! Ο Θεός να σας φωτίζει πάντοτε!
Μετά πατρικών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ




† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.