Εκδήλωση "Φιλοξενία 2009" στο Σύβρο


Εκδήλωση "Φιλοξενία 2009" στο Σύβρο (Σάββατο 29 Αυγούστου).

Μια βραδιά με ποιοτική μουσική, επιλεγμένη από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο
Σε ένα δίωρο πρόγραμμα, ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας, θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια και τραγούδια των: Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Σωκράτη Μάλαμα, Νίκου Πορτοκάλογλου, Αλκίνοου Ιωαννίδη αλλά και επιτυχίες των: Beatles, Pink Floyd, Cat Stevens, Leonard Cohen, Bob Dylan, Bob Marley, John Lennon και άλλων.
Παίζει κιθάρα - φυσαρμόνικα και τραγουδά ο Κώστας Αντύπας, τον συνοδεύει ο Ντίνος Γιαννακός (κλασική κιθάρα –τραγούδι)
Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Σύβρου: Σάββατο 29 Αυγούστου ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Τ.Σ. Σύβρου- Πολιτιστικός Σύλλογος «Αντελικός»
Ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα, ασχολείται με την μουσική από τα φοιτητικά του χρόνια έχει διοργανώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, και έχει συνεργαστεί καλλιτεχνικά με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Μαρίνα Σκιαδαρέση, τη Γιώτα Νέγκα ,τη Νίνα Λοτσάρη κ.α.
Η πρώτη συλλογή με προσωπικές του επιτυχίες κυκλοφόρησε σε cd με το τίτλο «Το λεωφορείο της στιγμής».Συμμετείχε στο cd «Ανώνυμη νύχτα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ετοιμάζει τα καινούργια του τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν το Νοέμβριο..
Λίγα λόγια για την εκδήλωση :

Το Τ.Σ. Σύβρου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Αντελικός» συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά αυτή την εκδήλωση . Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει το πατροπαράδοτο έθιμο της φιλοξενίας.
Την φιλοξενία που στους κλασικούς χρόνους είχε στον τόπο μας, τέτοια κοινωνική αξία ,ώστε απέκτησε τον δικό της θεό, τον «Ξένιο Δία.»
Την φιλοξενία ένα έθιμο, που μέσα από τους αιώνες, επέζησε μέχρι τις μέρες μας, ενάντια στο μοντέλο της εγωκεντρικής κοινωνίας και ενάντια στην εμπορευματοποίηση και αυτών ακόμη των ανθρώπινων σχέσεων.
Αυτή την φιλοξενία τιμάμε, με την αποψινή μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται ακριβώς χάρις στα φιλόξενα αισθήματα και την καθολική αποδοχή της, από τους κατοίκους του μικρού μας χωριού.
Σε αυτή την βραδιά καλεσμένοι μας είναι όλοι όσοι κατάγονται από άλλες χώρες και μόνιμα ή περιστασιακά ζουν σήμερα στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.