Δελτίο Τύπου Νομαρχίας Λευκάδας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα 27.7.2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στην ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΚΑΛΑΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Καλάμου(10-07-09) αναφορικά με την υπό ανάθεση της άγονης γραμμής Μύτικα-Επισκοπής-Καλάμου που κατά τους κατοίκους δεν τους εξυπηρετεί στο βαθμό που υπάρχει ανάγκη, ακολούθησε(14-07-09) δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων και των φορέων του Νομού στο αρμόδιο Υπουργείο και συνάντησή τους με τον Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας κ.Τζοάνο όπου μεταξύ άλλων κατατέθηκε πρόταση προκήρυξης και δρομολόγησης νέας επιδοτούμενης γραμμής στο συγκεκριμένο δρομολόγιο επ’ όφελος των κατοίκων.
Ακολουθεί(14-07-09) επιστολή του κ. Νομάρχη Λευκάδας σχετικά με την επίλυση του προβλήματος προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Αν. Παπαληγούρα επόμενο της οποίας είναι το υπ. Αριθμ. 82/ 17-07-09 του Γ.Γ. με το οποίο ζητείται να γνωστοποιηθούν εγγράφως οι θέσεις των φορέων για το θέμα, ούτως ώστε να εισαχθεί προς απόφαση το αίτημα στο αμέσως ερχόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Η θέση της Νομαρχίας Λευκάδας επαναλαμβάνεται εγγράφως στις 24-07-09 με την υπενθύμιση ότι έχει ήδη γίνει γνωστή από 14-07-09 με το υπ. Αριθμ. 1764 έγγραφο που ζητείται μια νέα επιδοτούμενη γραμμή Μύτικας-Επισκοπή-Κάλαμος για επτά(7) ημέρες την εβδομάδα με διανυκτέρευση στον Κάλαμο.
Υπάρχει η αισιοδοξία ότι το αίτημα των φορέων και των κατοίκων του Καλάμου θα γίνει αποδεκτό από το Σ.Α.Σ. και θα συντελέσει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
΄΄ Αν η ηγεσία του Υπουργείου είχε λάβει σοβαρά υπόψη το υπ΄αριθμ. 764/ 30 Μαρτίου 2009 έγγραφό μας, που περιέγραφε την κατάσταση και ζητούσε λύση, δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα΄΄ ανέφερε σχετικά με το ζήτημα ο νομάρχης Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.