Θαλάσσια Χελώνα στην Γύρα







Ο Κος Κρυστάλης Γιώργος το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουλίου ενημέρωσε τον Σύλλογο Ζωόφιλων Λευκάδας (Laws) ότι στην περιοχή της Γύρας υπάρχει μια τραυματισμένη στο κεφάλι θαλάσσια χελώνα. Επίσης ενημερώθηκε αμέσως το Λιμεναρχείο Λευκάδας το οποίο κινητοποιήθηκε αμέσως στέλνοντας προσωπικό της υπηρεσίας τον κ. Σπύρο Μάντζαρη ο οποίος και επικοινώνησε με τον κ. Τσάρο από τον σύλλογο προστασίας θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Αμέσως η κ. Βούλα Αυλωνίτη από τον σύλλογο LAWS και ο κ. Κρυστάλης Γιώργος έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη χελώνα που όπως διαπιστώθηκε ήταν Καρέτα - Καρέτα και μαζί με τους παρευρισκόμενους τοποθέτησαν την χελώνα πάνω σε μια ξύλινη παλέτα και την μετέφεραν με αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ Λευκάδας για να μεταφερθεί στην Αθήνα όπου και θα την παραλάμβανε ο κ. Τσάρος. Έτσι λοιπόν με το δρομολόγιο των 5 και αφού το ΚΤΕΛ είχε ενημερωθεί από τον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Μάνζταρη η χελώνα ξεκίνησε για την Αθήνα στον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου. Φτάνοντας στην Αθήνα στις 10:15 την παρέλαβε ο κ. Τσάρος. Δυστυχώς όμως παρ όλες τις προσπάθειες η Καρέτα - Καρέτα δεν τα κατάφερε και στις 11 και 20 το βράδυ έχασε την μάχη.

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Λευκάδας θέλει να ευχαριστήσει μέσα από την σελίδα μας τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλη την επιχείρηση διάσωσης της χελώνας.

Τον κ. Κρυστάλη Γιώργο, τον κ. Σπύρο Μάντζαρη και το Λιμεναρχείο Λευκάδας για την άμεση κινητοποίηση, τον κ. Κακλαμάνη Βασίλη, την κ. Αυλωνίτη Βούλα, το προσωπικό του Κτελ Λευκάδας και τον οδηγό του λεωφορείου κ. Σπύρο Μιχελή, τον κ. Τσάρο και το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, και την κ. Νατάσα η οποία ήταν επιβάτης του λεωφορείου και πρόσεχε την χελώνα σε όλο το ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.