Δελτία Τύπου από την Νομαρχία Λευκάδας



Δείτε τα παρακάτω δελτία τύπου της Νομαρχίας για τα θέματα της Κατασκευής Σχολικών Αιθουσών και την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ‏

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ‏‏


Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας

2 σχόλια:

  1. NOMAΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
    Λευκάδα 18-06-2009


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του νομάρχη κ. Αραβανή με τη συμμετοχή του Γ. Δ/ντή του ΟΣΚ κ. Αλ. Καλογήρου, του πρ/νου Τεχνικών Υπηρεσιών ΣΔΙΤ κ. Θ. Ηλιόπουλου, του αντιδημάρχου Λευκάδας κ. Σπ. Κόγκα, του αντινομάρχη κ. Σπ. Ρεκατσίνα, του πρ/νου Αβάθμιας Εκπ/σης κ. Φ. Σάντα και υπηρεσιακών παραγόντων.Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση των διαδικασιών για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου από τον ΟΣΚ.Συζητήθηκαν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα για τα οποία ο Δήμος Λευκάδας πρέπει άμεσα να προχωρήσει για την συμπλήρωση των φακέλων και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη των έργων στο 3ο ΣΔΙΤ.
    Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΟΣΚ συνοδευόμενο από τον κ. Νομάρχη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας το οποίο παραδίδεται άμεσα και θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο 2009 και τις αίθουσες βαριάς προκατασκευής για τα εργαστήρια στο ΕΠΑΛ που κατασκευάστηκαν από τη Νομαρχία με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ.
    Τα στελέχη του ΟΣΚ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα κατασκευής τόσο για το Μουσικό Σχολείο, όσο και για τις αίθουσες βαριάς προκατασκευής των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Λευκάδα 18-06-2009





    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


    Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 επισκέφθηκε το Νομό μας ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου ΄΄ΔΙΑΖΩΜΑ΄΄ κ. Στ. Μπένος, συνοδευόμενος από την πρ/νη της ΛΣΤ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Γάτση.
    Μαζί με το νομάρχη Λευκάδας κ. Αραβανή και εκπροσώπους άλλων φορέων επισκέφθηκαν τον χώρο που έχει εντοπισθεί το αρχαίο θέατρο της Λευκάδας στην θέση ΄΄ Κούλμος΄΄ με τελικό στόχο την ανάδειξή του.
    Σε συνέντευξή του στα τοπικά Μ.Μ.E. που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Κατάστημα και αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι τοπικοί φορείς ο κ. Μπένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δραστηριότητες του Σωματείου και στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και των ΟΤΑ προκειμένου να εντοπισθούν και στη συνέχεια να αναδειχθούν τα αρχαία θέατρα, ωδεία, στάδια και αμφιθέατρα προκειμένου να προστατευθούν από τη φθορά του χρόνου καθώς και στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.
    Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Αραβανής ο οποίος ανέφερε ότι η Νομαρχία δεσμεύεται να βοηθήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Λευκάδας στη θέση ΄΄ Κούλμος ΄΄ συμβάλλοντας στην αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από το ΄΄ΔΙΑΖΩΜΑ΄΄ , τους φορείς αλλά και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.