Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας "Οι Σκάροι"


Πραγματοποιήθηκε στις 24/05/09 ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας ο εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες και σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του χωριού μας. Μαζεύτηκαν από τις παραλίες και το δρόμο 32 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και εκτός από αυτές ένα θαλάσσιο ποδήλατο, φουσκωτές βάρκες, ένα καλοριφέρ, μια ταμειακή μηχανή και άλλα πολλά αντικείμενα που καμία σχέση δεν έχουν με το χώρο της παραλίας.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλός Μπάμπης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μάρη Βασιλική και Μπάρκας Γεώργιος οι συγχωριανοί μας Βλάχου Σπυριδούλα, Δουβίτσα Αναστασία, Κολυβά Διαμάντω, Τρανάκα Φρόσω, Μανωλίτσης Νικόλαος (καραπιπέρης), Σιόζος Άρης.
Να τονίσουμε ιδιαίτερα την παρουσία της Βασιλικής Συτάνου και της Λαμπρινής Βασιλείου από τον Άγιο Νικόλαο και τη Λευκάδα που συμμετείχαν χωρίς καν να είναι κάτοικοι του χωριού μας και την παρουσία των παιδιών που μας γεμίζουν ελπίδες για το αύριο Βιολέτας Βερυκίου και Μανωλίτση Δημήτριο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και ελπίζουμε την επόμενη φορά να είμαστε περισσότεροι.
Όμως αυτές οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό αν δεν κινητοποιηθούν και οι αρμόδιες αρχές του τόπου, που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κάδους στις παραλίες, να καθαριστούν οι υπάρχοντες κάδοι σκουπιδιών και να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι, να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης, να ορισθούν υπάλληλοι καθαριότητας και στη Νικιάνα, να μαζευτούν οι στήλες φωτισμού που είναι πεσμένες στο πεζοδρόμιο, να μπει τάξη στο λιμάνι το οποίο είναι το κέντρο του χωριού μας στο οποίο επικρατεί αναρχία και ασυδοσία όπου έχει στηθεί παράνομος γερανός για επισκευή σκαφών που θυμίζει καρνάγιο, βάρκες επισκευάζονται στη μέση του δρόμου, άδεια για να δέσει κάποιος στο λιμάνι πρέπει να πάρει από τον αυτοαποκαλούμενο "υπεύθυνο" του λιμανιού (!!!) και γενικότερα να σκύψουν και λίγο πάνω από το χωριό μας για να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί του.
Επειδή οι αρμόδιες αρχές του τόπου έχουν ενοχληθεί αρκετές φορές για τα προβλήματα του τόπου αναρωτιόμαστε που τελικά πρέπει να απευθυνθούμε, μήπως είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας μήπως έχουμε απαλλαγή φόρων;
Γιατί να είμαστε τελικά πάντα η τελευταία τρύπα της φλογέρας;

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.