Σύλλογος Λευκαδίων Μπουένος Άιρες "Οδυσσέας"


Μια ευχάριστη έκπληξη είχαμε χθες....από πολύ μακριά.....!!!

Ένα email από τον κ. Νικόλαο Καββαδία ο οποίος είναι Λευκαδίτης και ζει στο....Μπουένος Άιρες το οποίο είναι και η πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Ο κ. Νίκος μας ενημέρωσε για την ύπαρξη του
Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκαδίων Μπουένος Άιρες "Οδυσσέας" ο οποίος δημιουργήθηκε το 1927 !!!
Ο Σύλλόγος έχει περίπου 600 μέλη τόσοι είναι και οι Λευκαδίτες στο Μπουένος Άιρες !!!
Ο σύλλογος είχε δημιουργηθεί για την αλληλοβοήθεια των μελών του και αργότερα έγινε Πολιτιστικός Σύλλογος.
Όπως μας είπε ο κ. Νίκος οι περισσότεροι Λευκαδίτες είχαν πάει στην Αργεντινή πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και οι τελευταίοι πήγαν την περίοδο 1948 - 1960.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση του Συλλόγου το 2007 για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την δημιουργία του συλλόγου και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε πλήρη στοιχεία για τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων Μπουένος Άιρες "Οδυσσέας".
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ !!!!

Ρεπορτάζ : My Lefkada Team
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Καββαδία για την πολύτιμη βοήθεια του και για την επικοινωνία του μαζί μας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Μπουένος Άιρες εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Tο Μπουένος Άιρες ("Καλοί Άνεμοι") είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής και η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι στη χώρα. Η αρχική ονομασία της πόλης ήταν Ciudad de la Santísima Trinidad y Puerto de Santa María de los Buenos Aires (Πόλη της Αγίας Τριάδας και Λιμάνι της Παναγίας των Καλών Ανέμων). Βρίσκεται στη νότια ακτή του Ρίο δε λα Πλάτα, στη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής, απέναντι από την Κολόνια δελ Σακραμέντο της Ουρουγουάης, με γεωγραφικές συντεταγμένες 34°40'S 58°24'W (-34.667, -58.40).

    Έντονα επηρεασμένο από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το Μπουένος Άιρες αναφέρεται μερικές φορές ως "Παρίσι του νότου" ή "Παρίσι της Νότιας Αμερικής".[1][2] Είναι μια από τις πιο περίπλοκες πόλεις στη Λατινική Αμερική, γνωστή για την αρχιτεκτονική, τη νυχτερινή ζωή και τα πολιτιστικά δρώμενα. Είναι επίσης από τις πιο πλούσιες πόλεις της Λατινικής Αμερικής, με μεγάλη μεσαία τάξη και μεγάλο αριθμό κατοίκων με ανώτερη εκπαίδευση,

    Μετά τις εσωτερικές συγκρούσεις του 19ου αιώνα, το Μπουένος Άιρες ομοσπονδοποιήθηκε και διαχωρίστηκε από την Επαρχία του Μπουένος Άιρες. Τα δημοτικά όρια επεκτάθηκαν και περιέλαβαν τις πρώην πόλεις Μπελγκράνο και Φλόρες, οι οποίες σήμερα αποτελούν συνοικίες του Μπουένος Άιρες.

    Οι Αργεντίνοι συχνά αποκαλούν την πόλη Capital Federal (Ομόσπονδη Πρωτεύουσα) για να διαχωρίσουν την πόλη από την ομώνυμη επαρχία. Βάσει του Συντάγματος του 1994, το Μπουένος Άιρες είναι αυτόνομη πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.