Ανακοίνωση του Συλλόγου Αγιομαυριτών




Ο Σύλλογος των Αγιομαυριτών με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδότησε τον προέδρου να έλθει σε συνεννόηση και με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς τη πόλης "Φιλαρμονική", "Ορφέα", "Νέα Χορωδία" προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού στις ενέργειες που θα προβούν προκειμένου να διατηρηθεί το έθιμο της περιφοράς των Επιταφίων της Μ. Παρασκευής.
Ύστερα από αυτό αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόφιλο και του έθεσε το θέμα. Ο Σεβασμιότατος άκουσε με αγάπη και συμπάθεια τις απόψεις όλων και μετά από διάλογο δεσμεύτηκε όχι μόνο στην διατήρηση του εθίμου αλλά και να γίνουν και τέτοιες παρεμβάσεις που θα το αναβαθμίζουν.
Όπως μας ενημερώνει ο συντονιστής της "ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ " Βασίλης Προδρομίτης υλοποιείται και φέτος η δράση ΣΟΥΛΑΤΣΟ - ΚΑΝΤΑΔΕΣ που οργανώνεται με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας.
Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια οι ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΕΣ θα καντάρουν σουλατσάροντας στα καντούνια της πόλης της κεντρικής αγοράς και στα ξενοδοχεία της πόλης.
Δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη για να νιώσει κανείς τον παλμό των κανταδορων που τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού ανεβάζουν στα ύψη την θερμοκρασία και χαρίζουν ώρες χαράς και ξεγνιασιάς σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.