Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε το γάλα σε μία άλλη κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει και κολλήσει. Οταν πήξει αρκετά η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το στρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε στην κρέμα τις δύο με τρεις κουταλιές βούτυρο, τα δυόμισι ποτήρια ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόνια. Ψήνουμε σε 150 έως 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, μέχρι να πήξει.
Πηγή συνταγής: το βιβλίο 'Η Λαογραφία της Παραδοσιακής Λευκαδίτικης Κουζίνας', έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, 1998
Ευχαριστούμε τον φίλο Σπύρο Ρομποτή που μας έστειλε την συνταγή που όπως μας είπε του έφτιαχνε η γιαγιά του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε το γάλα σε μία άλλη κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει και κολλήσει. Οταν πήξει αρκετά η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτυπάμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το στρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε στην κρέμα τις δύο με τρεις κουταλιές βούτυρο, τα δυόμισι ποτήρια ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόνια.
Ψήνουμε σε 150 έως 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, μέχρι να πήξει.
Πηγή συνταγής: το βιβλίο 'Η Λαογραφία της Παραδοσιακής Λευκαδίτικης Κουζίνας', έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, 1998
Ευχαριστούμε τον φίλο Σπύρο Ρομποτή που μας έστειλε την συνταγή που όπως μας είπε του έφτιαχνε η γιαγιά του.